torsdag 2. juli 2015

Ikke godt nok, Entra

Entra er blitt presset fra skanse til skanse, men fortsatt vil de ikke gi oss en bebyggelse som viser respekt for Oslos historiske kjerne. Deres første planer for Tullinkvartalet innebar to høyhus, det ene vridd i forhold til det andre. Så kom prosjektet for universitetet som var helt ufølsomt overfor omgivelsene. Nå vil de redusere høyden fra 50 til 42 meter, men har de lært?
            Entra har gjentatt flere ganger at de har en god dialog med kommunen. Det er en ”dialog” der Entra sier at de ”registerer” Plan- og bygningsetatens ønske om en makshøyde på 30 meter, en høyde som er i tråd med dagens bebyggelse. Og så kommer Entra tilbake med et justert forslag som er 12 meter høyere. 
            Da det forrige Entra-forslaget fikk hard kritikk fra mange hold uttalte universitetets ledelse at det var kritisk for UiO dersom prosjektet ble redusert. Nå er det redusert, men ikke nok. For byens befolkning er det ingen trussel om universitetet dropper prosjektet. Institusjonen har et vel så godt alternativ like ved. Dersom de utvikler kvartalet fra Fredriks gate 3 (som de eier og som blir ledig om få år) til Geografisk oppmåling (som er ledig) vil de kunne få en blanding av ærverdige eldre hus og en tilpasset moderne bebyggelse.

Publisert i AftenpostenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar